{{ (((product.price.price - product.price.price_old)/product.price.price_old)*100) | round(0) | replace('-', '') }}% {{ 'Discount' | t | lower }}
{{ product.price.price_old | money }}
{{ product.price.price | money }}
{{ 'Article code' | t }}: {{ product.code }}

Deze Keij Kamado Skillet koekenpannen set van 3 stuks bestaat uit 3 mooie gietijzeren koekenpannen van 16 cm, 19,5 cm en 24,5 cm! Een skillet, ook wel koekenpan genoemd, is een gietijzeren pan met een handvat en twee schenktuiten. Perfect voor het maken van soufflés, scrambled eggs, kleine maaltijden of bijgerechten. Maar de koekenpannen zijn ook geweldig om te sauteren, voor de bereiding van sausjes of om cake in te bakken. De skillets zijn al geseasoned, dus klaar voor gebruik!

Koekenpan - 16 cm

  • Breedte: ca. 16 cm
  • Lengte incl. handgreep: 24,5 cm
  • Diepte: ca. 3 cm
  • Gewicht: ca. 0,985 kg
  • Volume: ca. 0,65 liter

Koekenpan - 19,5 cm

  • Breedte: 19,5 cm
  • Lengte incl. handgreep: 30 cm
  • Diepte: ca. 3,5 cm
  • Gewicht: ca. 1,195 kg
  • Volume: ca. 1,0 liter

Koekenpan - 24,5 cm

  • Breedte: 24,5 cm
  • Lengte incl. handgreep: 36,5 cm
  • Diepte: ca. 4 cm
  • Gewicht: ca. 1,775 kg
  • Volume: ca.  1,5 liter

Onderhoud van je skillet koekenpan

Voor het onderhoud van de koekenpan is het goed om je pan regelmatig te seasonen, of te wel gietijzer inbranden. Seasoning gaat als volgt: maak de koekenpan goed schoon met water en afwasmiddel,  zet de skillet vervolgens in de oven of op de barbecue (160 - 200 °C) en verwarm de pan minimaal voor dertig minuten. Daarna maak je de koekenpan goed schoon met een doek of keukenpapier.

Als de skillet goed schoon is, dan vet je de gietijzeren pan vervolgens in met Crisco, geklaarde boter of rijstolie en haal het overtollige vet weg met keukenpapier. Plaats de pan terug op de barbecue en verwarm deze voor een uur. Wanneer de pan is afgekoeld, vet deze dan nogmaals een keer in. Verwarm de pan voor een uur in de oven of op de barbecue. Nu is de pan klaar voor gebruik. Na gebruik volstaat een sopje van water met een paar druppels afwasmiddel om de pan schoon te maken. De gietijzeren pan is niet geschikt voor de vaatwasser. Toch iets te lang laten staan met water erin? Geen nood, de vliegroest die ontstaat krijg je zo weer weg door te seasonen.

Let op! Gebruik geen zonnebloemolie voor het seasonen, daar gaat de pan van plakken.  

  •  
Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.